Sara Nyman

Hej! Vad kul att ni hittat hit. Det betyder att vi har ett gemensamt intresse, nämligen hästar. Jag heter Sara Nyman. Jag har själv ägnat mitt liv åt dem både privat och i mitt arbete. Före veterinärstudierna arbetade jag ett par år som hästskötare med olika typer av tävlingshästar på Irland och i Österrike, jag blev veterinär 1990 och veterinärmedicine doktor 2001.

Jag är därefter vidareutbildad inom veterinärmedicinsk kiropraktik, hästtandvård delkurs 1-3, hästens inlärning och jag håller mig ständigt uppdaterad inom ämnesområdet genom kurser och fortbildningar.

Under de senaste 20 åren har jag varit en flitigt anlitad föreläsare inom hästhälsa, varit medförfattare till en bok och även skrivit själv eller citerats i många hästtidningar. Det har varit olika sätt för mig att nå ut med både ”gammal” beprövad kunskap som tappats bort och med nya forskningsrön.

Jag är idag styrelsemedlem i Veterinärmedicinska Rådets Hästsektion och med i Veterinärförbundets Normgrupp Häst.

I mitt arbete som hästveterinär ser jag ofta exempel på problem, skador eller sjukdomar som beror på hur hästen sköts eller används.

Tillsammans kan vi förebygga och rehabilitera sjukdomar och skador hos din häst!

Kommentarer inaktiverade.